Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ψωμί απ' τα χεράκια μας!

 Φέτος υλοποιούμε το  Πρόγραμμα αγωγής υγείας  με θέμα:'' Τρώω καλά, ζω καλύτερα''. Έτσι αφού συζητήσαμε με τα παιδιά για την παρασκευή του ψωμιού, προσκαλέσαμε  στο σχολείο μας την κ. Κική Φωτομάρα ,μητέρα μαθητριά μας, η οποία εργάζεται σε αρτοποιείο.




Η κ. Κική με πολύ κατανοητό τρόπο, εξήγησε στα παιδιά πώς παρασκευάζεται το ψωμί, ενώ παράλληλα τους έδειξε φωτογραφίες από το εργαστήριο του ψωμιού που εργάζεται.



Στη συνέχεια γίναμε και εμείς αρτοποιοί. Σηκώσαμε λοιπόν  τα μανίκια, πλύναμε τα χέρια μας,  οι κυρίες φορέσαμε ποδιές, ρίξαμε αλεύρι στα τραπέζια και έτοιμοι για δράση...




Αρχικά η κ. Κική μας έδειξε ποια υλικά χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το ψωμί. Αλεύρι, μαγιά ,λάδι, νερό ,λίγο αλάτι και ..έτοιμο το ζυμάρι μας! Το κάθε παιδί  πήρε το δικό του ζυμαράκι και έφτιαξε το δικό του ψωμάκι. Η εμπειρία ήταν μοναδική και η χαρά απερίγραπτη!










Δε μείναμε όμως μόνο στο ψωμί. Η κ. Κική μας ετοίμασε και ζυμαράκι για να φτιάξουμε κουλούρια Θεσσαλονίκης..

 









,




Και δεν έφταναν όλα αυτά η κ. Κική μας ετοίμασε και κουλουράκια  πορτοκαλιού. Λάδι, ζάχαρη, χυμός πορτοκαλιού, σόδα, μπέικιν ,αυγό, αλεύρι και έτοιμη η ζύμη μας!




                                        

                                          












Έτοιμα για ψήσιμο....Η κ. Κική τα πήρε να τα ψήσει, ενώ τα παιδιά αποφάσισαν να την ευχαριστήσουν με ζωγραφιές που έφτιαξαν με μεγάλη χαρά.














Όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία να έρθει η κ. Κική για να δοκιμάσουμε αυτά που φτιάξαμε με τα χεράκια μας... Και να που ήρθε με γεμάτα χέρια και ένα πλατύ χαμόγελο... 



                                           





                                          






                                          





Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Κική για την όμορφη ημέρα που μας χαρίσατε..
Μας γεμίσατε μαμαδίστικες μυρωδιές  ...
Θα θυμόμαστε πάντα αυτό που μας είπατε :''Ο,τι κι αν κάνουμε πρέπει να το κάνουμε με αγάπη...'' 







Eυχαριστούμε πολύ!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές!

 Οι 'Αγιες μέρες του Πάσχα φτάνουν. Στην τάξη μας μιλήσαμε για τα Θαύματα του Χριστού, τα Πάθη Του και τα έθιμα των ημερών αυτών. Τα παι...